Hvordan ta de beste undervannsbildene på mobilen

Går det virkelig an å ta bilder på mobilen under vann, spør du kanskje. Ja, det gjør det, og det går an selv med en telefon som ikke er vanntett. En iPhone, for eksempel, har ingen dykkeregenskaper. Du kan imidlertid ikle den en dykkerdress, en såkalt Scuba Suit, som gjør at du kan ta bilder under vannflaten. Scuba Suit er enkelt og greit en vanntett kasse med plass til en iPhone, og med den kan du ta bilder helt ned til 5 meters dyp. Med denne kassen kan du fortsatt bruke touchskjermen, og en spesiallinse foran kameraet sikrer brukbar bildekvalitet. En slik dykkerdress for mobilen koster rundt 500 kroner.

Samsung Galaxy S5 ble en kjempehit hos publikum delvis fordi den var vanntett. Det ble utført mange tester for å se om den virkelig holdt det produsenten lovet. Et eksperiment gikk ut på å la mobilen ligge i et svømmebasseng i en time, et annet var å legge S5 i en buksmockup-865115_960_720e og la den kjøre en runde i vaskemaskinen. I begge tilfellene viste det seg at mobilen snart fungerte helt normalt igjen etter den tøffe behandlingen. Dessverre ble ikke dette konseptet videreført med den nye modellen Galaxy S6.

Selv om en telefon er vanntett, betyr det ikke nødvendigvis at du får til å ta bilder under vann uten videre. Problemet er at vann leder strøm, slik at du ikke får til å bruke en touchskjerm på vanlig måte i vannet. Skal du bruke en telefon som for eksempel vanntette Sony Xperia, må du derfor enten bruke en timer (tidsinnstilling) for å få tatt bilde, eller eventuelt installere en kamerapp. Med en slik app kan du bruke en funksjonsknapp utenfor skjermen som en midlertidig utløser for kameraet. Dermed kan du ta veien ned i dypet og ta bilder av alt mulig spennende du finner der.