Hvordan kan du forlenge mobilens levetid

Visste du at dagens nye mobiler bare er laget for å tåle ett år med vanlig bruk? Batteriet i mobilen er nemlig laget på en slik måte at kapasiteten svekkes ganske hurtig over tid. Den viktigste faktoren for levetiden er hvor ofte du lader telefonen. En annen sentral faktor er utlading. Selv ett eneste tilfelle av utlading svekker faktisk mobilens kapasitet betraktelig. Å la mobilen stå til lading når den allerede er fulladet, for eksempel over natten, er også uheldig for batteriets levetid og en unødvendig risiko.

Heldigvis finnes det mMobile_payment_01ange tips for hva du kan gjøre for å gi mobilen lengre levetid. Utstrakt bruk av flymodus er kanskje det aller enkleste og beste. Da er du ikke permanent tilgjengelig, fordi mobilen ikke vil ta i mot oppringninger, meldinger, og oppdateringer fra sosiale media. I stedet vil du få alt dette når du selv velger å slå av flymodus. Dermed kan du ta kontroll over ditt eget liv og samtidig gå flere dager uten å måtte lade mobilen – hvilket kan forlenge batteriets levetid med flere år.

Du kan også skru ned skjermbelysningen. Under vanlige lysforhold er det unødvendig å ha denne på 100 prosent, og du tapper batteriet uten grunn. Det går også an å slå på strømsparing slik at du bruker mindre strøm mot å få marginalt tregere databehandling. Disse små grepene kan utgjøre en stor forskjell.

Hvis du ikke er klinisk avhengig av å få med deg alt når det skjer, bør du slå av funksjonene som gir automatisk sjekk av epost og automatisk oppdatering av sosiale media. Gå heller inn manuelt for å sjekke disse når det er behov for det. Det kan også være andre apper som værvarsling og nyhetstjenester som strengt tatt ikke trenger kontinuerlig oppdatering. Kort sagt er det stort sammenfall mellom valg som gir deg selv mindre stress og de som forlenger mobilens levetid.