Hvordan gjøre slutt på mobilavhengigheten

Er du så opptatt av mobilen din at du selv eller andre som er glad i deg lurer på om du har blitt avhengig? Da kan det være at du trenger å ta noen små grep for å forhindre at mobilavhengigheten påvirker livet ditt på en uheldig måte. Avhengighet er det først snakk om når forholdet ditt til telefonen går utover andre aktiviteter og relasjoner.

Likevel kan små tegn være med på å avdekke at du er på feil vei. Det kan være at du sjekker mobilen før du står opp om morgenen, eller sjekker Facebook mens du kjører bil. Kanskje er du mer opptatt av telefonen din enn sjefens presentasjon eller han/hun du er på date med. I tilfelle kan det bety at telefonen står mellom deg og et sunt og rikt liv.

Et første steg mot en normobile-phone-991494_960_720malisering er å unngå mobilen den første halvtimen hver morgen. Bruk denne første halve timen på kroppslig og mental hygiene, en god frokost, og eventuelt på familien din. Prøv også gjerne å sette av perioder av dagen forøvrig som telefonløse timer. Særlig på jobben kan det være lurt å ha noen timer med full konsentrasjon og produktivitet.

Det aller viktigste for din egen og andres sikkerhet er at du ikke bruker mobilen mens du kjører bil. Et veldig godt råd er å slå telefonen over i flymodus. Da får du ingen inngående samtaler eller meldinger, og du kan enkelt komme deg inn på telefonen når du kommer frem dit du skal. Trenger du GPS så kan du bruke det, men vær ærlig mot deg selv – hvor ofte trenger du egentlig GPS?

Fremfor alt er det viktigste for deg selv og din egen helse og utvikling som menneske at du lever i den virkelige verden heller enn den virtuelle. Ikke mist evnen til å gi av deg selv på en spontan måte fordi tankene alltid er et annet sted enn i øyeblikket.