Hvordan få bedre ytelse på mobilnettverket

Poenget med mobiltelefon er å kunne oppnå kontakt og tilgjengelighet hvor enn du går i li og fjell, men får du ikke noe bra signal kan dette være en stor utfordring. For noen kan dette i verste fall være tilfelle også i hjemmet. Det kan være svært frustrerende når en samtale plutselig blir brutt og du ikke får sendt meldinger og oppdateringer. Noen enkle råd kan imidlertid hjelpe deg å ta opp kampen mot disse problemene.

Det første du bør gjøre er å gå litt rundt på de stedene du befinner deg oftest og kartlegge hvor sterkt signalet er på de forskjellige stedene, for eksempel i ulike rom i huset. Denne informasjonen kan du bruke til å lage et signalkart som identifiserer områder med gode eller dårlige forhold. Da vet du til enhver tid hvor det er mest sannsynlig å få et ok signal.

Selv om det virker dumt, så kan det faktisk hjelpe å åpne et vindu. Noen hus er så godt isolert at det er vanskelig for signalene å bryte i gjennom. Det hjelper også å hqdefault (13)holde telefonen i været slik man ofte ser hjelpesløse mennesker gjøre på film. Gå til det rommet øverst i huset som er nærmest en mobilmast, åpne opp et vindu, og hold telefonen opp. Da maksimerer du sjansen for at signalene skal nå din telefon. Noen ganger kan det være nødvendig å raskt sette mobilen i flymodus og så sette den tilbake på vanlig innstilling, for å sikre at du får signalene fra nærmeste mast og ikke en annen lengre unna.

Det finnes også en ny teknologi som heter signalboosting. Med den kan du fange opp svake signaler utenfra og få en slags forsterkereffekt der du er. Per i dag er det imidlertid ikke helt klart hvorvidt dette egentlig er lov i Norge.