Den beste beskyttelsen til telefonen din

Når man snakker om beskyttelse av en mobiltelefon, har det faktisk mange ulike aspekter. For det første gjelder det rent praktisk å beskytte mobilen mot støt, skade og vann slik at den ikke blir fysisk ødelagt. Dernest gjelder det å beskytte informasjonen på telefonen din, som kan avsløre mye om ditt privatliv og til og med brukes av kriminelle til å påføre deg økonomiske tap. For det tredje er det også snakk om å unngå finansielle overraskelser ved å ha forsikring på telefonen. Helt til slutt handler det også om å unngå at mobilen blir stjålet. Siden det blir mindre og mindre vanlig å betale med kontanter, har telefonen blitt et vel så interessant mål for tyvene som lommeboken.

På den fysiske siden er det viktig å unngå de viktigste faremomentene i hverdagen, og erfahqdefault (12)ringen tilsier at det innebærer små barn og kjæledyr. Lar du ligge telefonen ligge ubevoktet der en toåring eller en hund kan få tak i den, har du i grunnen bare deg selv å takke hvis det går galt. Unngå også å ta med telefonen på badet, det er simpelthen for mye som kan gå galt der inne. Skulle noe skje, er det viktig at du har forsikring. Be om et tilbud når du tegner abonnement.

Bruk passord på mobilen din, og bruk sånne som er vanskelig for andre å gjette. Overfør gjerne det meste av informasjonen på mobilen til en stasjonær pc hjemme, slik at du ikke bærer med deg alt fra pinkoden på bankkortet til nakenbilder av kjæresten på en plattform som lett kan gå tapt og falle i de gale hender.

I dag er det mye du kan gjøre for å gjøre livet til en mobiltyv vanskelig etter at han har knabbet telefonen, men det er så mye bedre hvis den ikke blir stjålet i det hele tatt. Pass derfor på at du holder mobilen skjult når du ikke bruker den, og at du ikke signaliserer hvor den er, spesielt hvis den er i for eksempel ei håndveske.